Meistarības konkurss sadarbībā ar biedrību “Siera klubs”
Lai popularizētu Eiropas Savienības Aizsargāto produktu nosaukumu reģistros iekļautos Latvijā ražotos produktus, Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā 25. maijā notika profesionālās meistarības konkurss, ko rīko biedrība “Siera klubs”. KLT komanda ir viena no astoņām izglītības iestādēm, kas piedalījās šai konkursā.
Ēdināšanas pakalpojumu 3. kursa audzēknis, topošais pavārs Kristaps Liepa skolotājas Dzintras Znatnajas vadībā gatavoja 4 ēdienus, kā arī papildus rādīja, kā mūsdienīgi pasniegt sklandraušus. Ēdienu pagatavošanā tika izmantots Jāņu siers, “Salinātu” rudzu maize, Latvijas Lielie pelēkie zirņi, “Rucavas” baltais sviests.
Kopā ar ES atzītiem labumiem lieliski saderēja daudzi citi Latvijas produkti, piemēram, Jaunpils pienotavas siers "Mozzarella",” Zelta” krējums, biezpiens, Smiltenes piena Krēmsiers, Limbažu siers "Grande Duro". Jāņu siera klāstu nodrošināja Rankas piens, Valmieras piens, Jaunpils Pienotava, PKS "Straupe" , kā arī Dundagas pienotava.
Konkursa žūrijā darbojās Restorānu Servisa Skolas direktore Gunta Stepanova, Biznesa augstskolas “Turība”, Profesionālās izaugsmes centrs pasniedzēja Livija Brūvere un “SIERA KLUBS” vadītāja Vanda Davidanova.