SIERA KLUBS uzsāk semināru "Meistara diena" rudens tūri Kadavas Lauksaimniecības tehnikumā
Jau no rīta tehnikumā valdīja darba kņada. Jaunieši čakli darbojās : gatavoja visdažādākās uzkodas jeb siermaižu paklāju no Latvijas produktiem un sviestu masas ar piedevām.
Ar vērtīgiem stāstījumiem uzstājās lektori:
Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks,
Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs Kuldīgas biroja projektu vadītāja Linda Dūdiņa-Hoiere, SIA "Airitas kūkas" īpašniece, izcilā konditore
Airita Mieze un
SIERA KLUBS vadītāja Vanda Davidanova. Jaunie censoņi noklausījās lekcijas, uzdeva jautājumus, noskatījāmies filmas par "Lazdonas piensaimnieks" sviesta un Rucavas baltā sviesta gatavošanu, par sviesta vēsturi, šā produkta unikalitāti ēdienos. Tad - bagātīga aukstā galda ēdienu degustācija un meistarklase desertu gatavošanā.
Seminārā piedalījās gan Kandavas jaunie pavāri un konditori, gan grupa no Cīravas struktūrvienības, kopumā 60 apmeklētāji un kursu audzinātāji.
SIERA KLUBS organizētajā seminārā meistarklasi vadīja konditore Airita Mieze. Tāda bija tehnikuma vēlme, un , ja Airita, tad skaidrs, ka tā būs salda meistarklase. Airita topošajiem konditoriem iemācīja, ka gatavot strūdeli, vaniļas mērci, franžipānu, persiku kūku. Tika uzsvērts, ka konditorejā un saldajos ēdienos liela nozīme ir kvalitatīviem piena produktiem : sieriem (īpaši krēmsieram), biezpienam, krējumam, sviestam. Meistarklasē izmantoja Talsu Piensaimnieks un "PKS "Straupe"produktus. Arī paši audzēkņi bija centušies, izcepuši vējkūkas un plātsmaizes.
Diena bija gara, bet jauka, jo jutām lielu jauniešu interesi, atsaucību un sirsnību.